Apa kabar hari ini kamu? Semoga hari ini kamu dalam keadaan yang baik aamiiin, kali ini pada cerita saya adalah hari ketiga selama praktek di kitchen semakin lama semakin saya mencintai dapur semakin ingin belajar dan terus berkarya di dapur hari ini saya mendapatkan bagian main course semua bahannya di persiapkan hari kemarin dan hari ini hanya tinggal diolah semua berjalan dengan lancar saya membuat onigiri yang berbentuk segitiga yang lumayan susah untuk membuatnya semua, open restoran pulul 10.20 tepatnya semua makanan di persiapkan lalu kemudian keluar secara bersamaan dari appetaiser hingga dessert saya sangat senang hari ini karena banyak belajar lagi setiap dosen menjelaskan sesuatu agar semua berjalan dengan lancar. Kami kemudian istirahat dan langsung general cleaning dan pulang, terimakasih untuk waktunya membaca kegiatan saya :)
Menu main course hari ini :
Menu main course hari ini :
(tori no teriyaki)
Ingredients :
75ml sake
175 soy sauce
150ml Mirin
25ml Sugar
Salad oil
16 pcs chiken breast
Procedure:
1.combine the sake, soy sauce, mirin, dan sugar. Heat to a simmer to dissolve the sugar. Cool
2. Heat a thin film of oil a skillet.
3.Remove the chiken and degrease the pan
4. Deglaza to the pan with the teriyaki
5. Return the chiken to the pan. Turn it in the pan until it is lighty glazed
6.remov~ the chiken from the pan and reserve the sauce. Cut each place of chiken crosswise, on the diagonal, into strips 1/1 in (1cm)wide
7. Plate the chiken, keepinv each piece assembled in its original form. Spoon a little of the sauce on top.
(onigiri)
Ingredients :
1kg kome (rice)
1500cc Mizu (water)
As needed shio (salt)
2 leaves Nori
Ass needed goma (sesame seed)
Procedure :
1. Was rice until cleand and soak for 30 minutes. Drain.
2 transfer rice and add water to steamer. Cook rice until cooked about 8_10 minutes.
3 once boiling, reduce to head and simmee for 5 minutes.
4. After that, remove from the stove and pot let stand for 15 minutes (do not open the lid of the pot)
5. Sprinkle sald and sesame seed in steamed rice. Mix together
5. Lump of rice abd wrapped with nori
Komentar
Posting Komentar