Langsung ke konten utama

Daily activity 6

Apa kabar hari ini kamu? Semoga hari ini kamu dalam keadaan yang baik aamiiin, kali ini pada cerita saya adalah hari ketiga selama praktek di kitchen semakin lama semakin saya mencintai dapur semakin ingin belajar dan terus berkarya di dapur hari ini saya mendapatkan bagian main course semua bahannya di persiapkan hari kemarin dan hari ini hanya tinggal diolah semua berjalan dengan lancar saya membuat onigiri yang berbentuk segitiga yang lumayan susah untuk membuatnya semua, open restoran pulul 10.20 tepatnya semua makanan di persiapkan lalu kemudian keluar secara bersamaan dari appetaiser hingga dessert saya sangat senang hari ini karena banyak belajar lagi setiap dosen menjelaskan sesuatu agar semua berjalan dengan lancar. Kami kemudian istirahat dan langsung general cleaning dan pulang, terimakasih untuk waktunya membaca kegiatan saya :) 

Menu main course hari ini :


(tori no teriyaki) 
Ingredients :
75ml sake
175 soy sauce
150ml Mirin
25ml Sugar

Salad oil
16 pcs chiken breast

Procedure:
1.combine the sake, soy sauce, mirin, dan sugar. Heat to a simmer to dissolve the sugar. Cool
2. Heat a thin film of oil a skillet. 
3.Remove the chiken and degrease the pan
4. Deglaza to the pan with the teriyaki
5. Return the chiken to the pan. Turn it in the pan until it is lighty glazed
6.remov~ the chiken from the pan and reserve the sauce. Cut each place of chiken crosswise, on the diagonal, into strips 1/1 in (1cm)wide
7. Plate the chiken, keepinv each piece assembled in its original form. Spoon a little of the sauce on top. 



(onigiri)
Ingredients :
1kg kome (rice) 
1500cc Mizu (water) 
As needed shio (salt) 
2 leaves Nori
Ass needed goma (sesame seed) 
Procedure :
1. Was rice until cleand and soak for 30 minutes. Drain. 
2 transfer rice and add water to steamer. Cook rice until cooked about 8_10 minutes. 
3 once boiling, reduce to head and simmee for 5 minutes. 
4. After that, remove from the stove and pot let stand for 15 minutes (do not open the lid of the pot) 
5. Sprinkle sald and sesame seed in steamed rice. Mix together
5. Lump of rice abd wrapped with nori


Komentar

Postingan populer dari blog ini

ROKO-ROKO UNTI

Anda mungkin sudah tidak asing lagi dengan kue Nagasari, sejenis kue yang terbuat dari tepung beras, tepung sagu, santan, dan gula yang diisi pisang raja. Kue ini biasanya dibalut dengan daun pisang lalu dikukus. Di Makassar, kue Nagasari disebut Roko roko unti, yang di klaim berasal dari Makassar. berikut ini penjelasannya...   Bahan-bahan: 750 ml santan dari 1¼ btr kelapa 200 gr tepung beras 50 gr tepung sagu, tambahkan 75 ml air 70 gr gula pasir 3 bh pisang tanduk (berukuran kecil yang sudah tua), potong-potong 1 sdt garam Secukupnya daun pisang Cara membuat: Siapkan panci dan letakkan di atas api, masukkan santan lalu biarkan mendidih. Masukkan tepung beras, kecilkan api. aduk sampai kental, angkat. Tambahkan larutan tepung sagu yang sudah diberi air, masukkan gula pasir dan garam. Aduk rata. Ambil selembar daun pisang kemudian letakkan di atas telapak tangan, olesi dengan sedikit minyak goreng. Letakkan dua sendok makan adonan tepung beras ke atas daun ...

English 2

Assalamu Alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.. Hello Guys . . . For the blog this time I will tell you about the activities that I did in the kitchen. The first activity I did was to prepare all the ingredients that had been prepared Today's activities that I did in Kitchen were preparing dishes for buffets on campus events attended by guests from abroad and for the menu we provided Indonesian menu. The menu that we prepared is like satay, a typical Bugis cake and some other Indonesian specialties.  After that we take a break and immediately do the cleaning general or clean the work area that we have occupied work starting from any material that needs to be tidied up to the floor you want to clean, then get ready to go home before returning home to pray together to be given a way to the right Thanks . . .

Decribe some food 7

Taco A Mexican dish consisting of a small folded corn or flour tortilla filled with beef, pork, chicken, chorizo and/or refried beans and garnished with tomatoes, lettuce, cheeses, onions, guacamole, sour cream, and/or salsa ; can be crisp (deep fried) or soft. The tacos predates the arrival of Europeans in Mexico. There is anthropological evidence that the indigenous people living in the lake region of the Valley of Mexico traditionally ate tacos filled with small fish. Writting at the time of Spanish conquistadors, Bernal Diaz Castillo documented the first taco feast enjoyed by Europeans, a meal which Hernan Cortes arranged for his captains in Coyoacan. It's not clear why Spanish used the word "taco" to describe this indigenous food. Sources : Webster's New World Dictionary of Culinary Arts by Steven Labensky, Gaye R. Ingram, Sarah R. Labensky http://tacospedia.wikia.com/wiki/Tacos Tortila   Tortilla A round, thin, unleavened Mexican bread...